داود رنگی

داود رنگی*

سازمان امور مالیاتی با افزایش فشار بر بنگاه‌های تولیدی باعث ایجاد مشکلات زیادی برای این شرکت‌ها از نظر حجم نقدینگی و...، شده است. متاسفانه، سازمان امور مالیاتی و ممیزان مالیاتی با آیین‌نامه‌های خود، فعالان اقتصادی را در حوزه‌های مالیاتی با گرفتاری‌های زیادی مواجه کرده‌اند.

در این رابطه لازم است رسیدگی جامعی انجام و مسائل مالیاتی مورد رسیدگی قرار گیرد و همه چیز شفاف شود.

درحال‌حاضر، مشکلات متعددی در این رابطه وجود دارد. اساسنامه‌های شرکت‌ها بدون‌توجه به مالیات ثبت می‌شود و جرایم زیادی مورد مطالبه قرار می‌گیرد، این موارد برای شرکت‌ها دردسرساز شده است.

گرچه ‌هیات‌های رسمی و تجدیدنظر وجود دارند اما این فرآیندها زمان‌بر هستند و از شفافیت لازم برخوردار نیستند و مشکلاتی برای بخش تولید و بازرگانی ایجاد کرده‌اند.

این مسائل، دست و پای فعالان اقتصادی را بسته و فعالیت آن‌ها را تحت‌تاثیر قرار داده است. اکنون سازمان امور مالیاتی در حالی فشار بر بنگاه‌های تولیدی و اقتصادی را افزایش داده و به یک دردسر بزرگ تبدیل شده که بسیاری از بنگاه‌های اقتصادی با مسائلی نظیر چالش‌های ارزی، تحریم‌ها، ناترازی برق، گاز و ...، روبه‌رو هستند.

هرکدام از این مسائل به‌تنهایی می‌تواند یک بنگاه اقتصادی را با مشکلات جدی روبه‌رو کند. اما بنگاه‌ها نه‌تنها باید این مشکلات را تحمل کنند، بلکه باید در بازه‌های کوتاه‌مدت هم خود را با آیین‌نامه‌های جدید سازمان امور مالیاتی وفق دهند.

سیستم مالیاتی اکنون به شکلی است که بنگاه‌های بخش دولتی و خصولتی از معافیت‌هایی برخوردارند که بخش‌خصوصی ناچار به جبران آن‌هاست.

این شرایط باعث می‌شود رقابت برای بخش خصوصی دشوار شده و در برخی موارد، آن‌ها از میدان کنار بروند.

درحالی‌که بیش‌از ۷۰ تا ۷۵درصد اقتصاد کشور دولتی است، بنگاه‌های دولتی مالیات چندانی نمی‌پردارند، در مقابل بخش‌خصوصی که از صفر شروع کرده و تلاش می‌کند تا بنگاهی سودآور ایجاد کند؛ باید مالیات خود را بپردازد اما شرکت‌های دولتی با چنین محدودیت‌هایی روبه‌رو نیستند.

به نوعی، رقیب اصلی بخش‌خصوصی شرکت‌های دولتی و خصولتی هستند. این شرکت‌ها، مانع ارتقای صنعت و تجارت شده‌اند. بنابراین ادامه این روند، مشکلات را بیشتری برای اقتصاد کشور ایجاد می‌کند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 10 =